Abnormal Psychology A Scientist Practitioner Approach 4th Edition Beidel Test Bank

$40.00

Description

Abnormal Psychology A Scientist Practitioner Approach 4th Edition Beidel Test Bank

 

Chapter 2
Research Methods in Abnormal Psychology
ASSESSMENT
GUIDE
Topic Factual Conceptual Applied
Learning Objective 2.1 Multiple
Choice
1
True/False 80
Essay
Learning Objective 2.2 Multiple
Choice
True/False
Essay
Learning Objective 2.3 Multiple
Choice
2, 3, 4, 5, 6, 8, 9,
12, 13, 14, 18, 19
7, 10, 11, 15, 16,
17
True/False 103
Essay
Learning Objective 2.4 Multiple
Choice
20, 21, 22, 23
True/False 85
Essay 104
Learning Objective 2.5 Multiple
Choice
True/False 86
Essay
Learning Objective 2.6 Multiple
Choice
26, 35 25, 28, 29, 30,
33, 34, 36
24, 27, 31
True/False 87, 88, 89, 90, 91
Essay 105
Learning Objective 2.7 Multiple
Choice
38 37 39
True/False
Essay 106
Learning Objective 2.8 Multiple
Choice
41 42 48
True/False 94 107 92, 106
Essay
Learning Objective 2.9 Multiple
Choice
47, 63 40, 43, 45, 46 44
True/False
Essay 107
Copyright © 2017, 2014, 2012 by Pearson Education, Inc. All rights reserved.
52
TOTAL
Chapter 2
Research Methods in Abnormal Psychology
ASSESSMENT
GUIDE
Topic Factual Conceptual Applied
Learning Objective 2.10 Multiple
Choice
55, 60, 61, 62, 74 49, 52, 53, 54, 56,
57, 58, 59
50, 51
True/False 95, 96, 97, 98 93
Essay 109, 110, 111
Learning Objective 2.11 Multiple
Choice
64, 66, 67, 68, 70
True/False 108
Essay
Learning Objective 2.12 Multiple
Choice
65, 72 69, 73
True/False 99, 100
Essay 108 112
Learning Objective 2.13 Multiple
Choice
71, 76, 78 77 79
True/False 101, 102
Essay 113
Learning Objective 2.14 Multiple
Choice
75
True/False
Essay 113
Copyright © 2017, 2014, 2012 by Pearson Education, Inc. All rights reserved.
53
Chapter 2
Research Methods in Abnormal Psychology
Multiple Choice:
1) Translational research is best described as research that __________.
A) is directed toward finding immediate cures for specific clinical disorders
B) focuses on cross-cultural communication patterns
C) focuses on communication between basic science and applied clinical research
D) is translated into easy-to-understand language and dialects
ANSWER: C
Diff: 1 Page Ref: 40
Topic: Chapter Opener
LO: 2.1
Skill: Factual
2) The human nervous system is composed of two parts, the __________.
A) autonomic nervous system and the central nervous system
B) peripheral nervous system and the autonomic nervous system
C) peripheral nervous system and the brain nervous system
D) central nervous system and the peripheral nervous system
ANSWER: D
Diff: 1 Page Ref: 42
Topic: Research in Abnormal Psychology at the Cellular Level
LO: 2.3
Skill: Factual
3) The fiber used by a cell to transport information to other cells is called a(n)
__________.
A) axon
B) dendrite
C) soma
D) synapse
ANSWER: A
Diff: 1 Page Ref: 42
Topic: Research in Abnormal Psychology at the Cellular Level
LO: 2.3
Skill: Factual
4) An evolutionary perspective has revealed that __________.
A) some parts of the brain offer no obvious evolutionary advantage
Copyright © 2017, 2014, 2012 by Pearson Education, Inc. All rights reserved.
54
B) the prevalence of certain disorders varies across cultures
C) some parts of the brain function in isolation
D) brain areas associated with the most basic aspects of functioning appeared earliest
during evolution
ANSWER: D
Diff: 1 Page Ref: 42
Topic: Research in Abnormal Psychology at the Cellular Level
LO: 2.3
Skill: Factual
5) Which of the following receives information from neurons?
A) dendrites
B) axons
C) nucleus
D) membrane
ANSWER: A
Diff: 1 Page Ref: 42
Topic: Research in Abnormal Psychology at the Cellular Level
LO: 2.3
Skill: Factual
6) The brain stem is critical to survival because it
A) regulates higher cognitive functioning.
B) mediates responses between the autonomic and peripheral nervous system.
C) controls most of the biological functions associated with living.
D) contains the area known as the cerebral cortex.
ANSWER: C
Diff: 1 Page Ref: 42
Topic: Research in Abnormal Psychology at the Cellular Level
LO: 2.3
Skill: Factual
7) You are referred a patient who is experiencing difficulty walking and maintaining
balance when upright. Given your understanding of the brain and its functioning, where
might you suspect a lesion?
A) cerebellum
B) corpus callosum
C) cerebral cortex
D) forebrain
ANSWER: A
Diff: 2 Page Ref: 43
Topic: Research in Abnormal Psychology at the Cellular Level
Copyright © 2017, 2014, 2012 by Pearson Education, Inc. All rights reserved.
55
LO: 2.3
Skill: Applied
8) Which of the following is the primary function of the hypothalamus?
A) regulation of sleep and arousal systems
B) maintenance of homeostasis
C) coordination of fine motor movement
D) regulation of emotions
ANSWER: B
Diff: 1 Page Ref: 44
Topic: Research in Abnormal Psychology at the Cellular Level
LO: 2.3
Skill: Factual
9) The experience of emotion, the regulation of emotional expression, and basic
biological drives are of particular interest in abnormal psychology. These functions are
controlled by structures in the __________ system.
A) limbic
B) endocrine
C) nervous
D) reticular activating
ANSWER: A
Diff: 1 Page Ref: 44
Topic: Research in Abnormal Psychology at the Cellular Level
LO: 2.3
Skill: Factual
10) An older client is being evaluated for memory deficits. After completing an
assessment, the clinician suspects that the client suffers from Alzheimer’s disease. This
client would most likely have problems in which part of the limbic system?
A) caudate
B) amygdala
C) cingulate gyrus
D) hippocampus
ANSWER: D
Diff: 2 Page Ref: 44
Topic: Research in Abnormal Psychology at the Cellular Level
LO: 2.3
Skill: Applied
11) You are able to read and understand this question because of processing and
information integration that takes place in your __________.
A) hindbrain
Copyright © 2017, 2014, 2012 by Pearson Education, Inc. All rights reserved.
56
B) brain stem
C) midbrain
D) cerebral cortex
ANSWER: D
Diff: 2 Page Ref: 45
Topic: Research in Abnormal Psychology at the Cellular Level
LO: 2.3
Skill: Applied