Accounting Information Systems 13th Edition Romney Test Bank

$40.00

Description

Accounting Information Systems 13th Edition Romney Test Bank

 

1
Copyright © 2015 Pearson Education, Inc.
Accounting Information Systems, 13e (Romney/Steinbart)
Chapter 2 Overview of Transaction Processing and Enterprise Resource Planning
Systems
2.1 Describe the four parts of the data processing cycle and the major activities in each.
1) Which of the following commonly initiates the data input process?
A) a business activity
B) automatic batch processing
C) an accounting department source document
D) a trial balance query
Answer: A
Objective: Learning Objective 1
Difficulty: Easy
AACSB: Analytic
2) A typical source document could be
A) some type of paper document.
B) a computer data entry screen.
C) the company’s financial statements.
D) both A and B
Answer: D
Objective: Learning Objective 1
Difficulty: Easy
AACSB: Analytic
3) Which step below is not considered to be part of the data processing cycle?
A) data input
B) feedback from external sources
C) data storage
D) data processing
Answer: B
Objective: Learning Objective 1
Difficulty: Easy
AACSB: Analytic
4) John Pablo works in the accounting department of a multinational manufacturing company.
His job includes updating accounts receivable based on sales orders and remittance advices. His
responsibilities are part of the company’s
A) revenue cycle.
B) expenditure cycle.
C) financing cycle.
D) production cycle.
Answer: A
Objective: Learning Objective 1
Difficulty: Moderate
AACSB: Reflective Thinking
2
Copyright © 2015 Pearson Education, Inc.
5) John Pablo works in the accounting department of a multinational manufacturing company.
His job includes updating accounts payable based on purchase orders and checks. His
responsibilities are part of the company’s
A) revenue cycle.
B) expenditure cycle.
C) financing cycle.
D) production cycle.
Answer: B
Objective: Learning Objective 1
Difficulty: Moderate
AACSB: Reflective Thinking
6) Many small businesses choose to outsource their payroll activities to firms that specialize in
providing payroll services. Dolores Yu operates a payroll processing business in Calabasas,
California. When she sends bills out to her clients, her work is part of her firm’s
A) revenue cycle.
B) expenditure cycle.
C) financing cycle.
D) production cycle.
Answer: A
Objective: Learning Objective 1
Difficulty: Moderate
AACSB: Reflective Thinking
7) A delivery of inventory from a vendor, with whom a credit line is already established, would
be initially recorded in which type of accounting record and as part of what transaction cycle?
A) purchases journal; expenditure cycle
B) general journal; expenditure cycle
C) general ledger; expenditure cycle
D) cash disbursements journal; production cycle
Answer: A
Objective: Learning Objective 1
Difficulty: Difficult
AACSB: Reflective Thinking
8) Describe the basic cycles and business activities for a typical merchandising company.
Answer: Revenue cycle — deliver inventory to customers and collect cash. Expenditure cycle
— receive goods and services from vendors and pay cash. Human resources cycle — track hours
worked by employees and record withholding data.
Objective: Learning Objective 1
Difficulty: Easy
AACSB: Analytic
3
Copyright © 2015 Pearson Education, Inc.
9) Identify the four parts of the transaction processing cycle.
A) data input, data storage, data processing, information output
B) data input, data recall, data processing, information output
C) data input, data recall, data transmission, information output
D) data input, data recall, data transmission, data storage
Answer: A
Objective: Learning Objective 1
Difficulty: Easy
AACSB: Analytic
10) What is the most frequent revenue cycle transaction?
A) purchase of inventory
B) receipt of cash
C) sale to customer
D) billing
Answer: C
Objective: Learning Objective 1
Difficulty: Easy
AACSB: Analytic
11) True or False: The existence of relevant data guarantees the data are useful.
Answer: FALSE
Objective: Learning Objective 1
Difficulty: Easy
AACSB: Analytic
12) Identify the item below that is not one of the four different types of data processing activities.
A) creating
B) reading
C) using
D) deleting
Answer: C
Objective: Learning Objective 1
Difficulty: Moderate
AACSB: Analytic
13) What is the final step in the data processing cycle?
A) output
B) storage
C) processing
D) input
Answer: A
Objective: Learning Objective 1
Difficulty: Moderate
AACSB: Analytic
4
Copyright © 2015 Pearson Education, Inc.
2.2 Describe documents and procedures used to collect and process transaction data.
1) The general ledger
A) is the initial place to record general expenses.
B) is posted in total to the general journal.
C) only includes balance sheet accounts.
D) summarizes the transactions in journals.
Answer: D
Objective: Learning Objective 2
Difficulty: Moderate
AACSB: Reflective Thinking
2) For a retail business, a delivery of inventory, from a vendor (with whom there is an
established credit relationship) would be initially recorded in which type of accounting record as
part of which transaction cycle?
A) purchases journal; expenditure cycle
B) general journal; expenditure cycle
C) general ledger; expenditure cycle
D) cash disbursements journal; production cycle
Answer: A
Objective: Learning Objective 2
Difficulty: Moderate
AACSB: Reflective Thinking
3) Data must be collected about three facets of each business activity. What are they?
A) the business activity, the resources it affects, the people who participate
B) the business activity, the transactions it creates, the impact on the financial statements
C) the inputs, outputs and processes used
D) who is involved, what was sold, how much was paid
Answer: A
Objective: Learning Objective 2
Difficulty: Easy
AACSB: Analytic
4) Issuing a purchase order is part of which transaction cycle?
A) the revenue cycle
B) the expenditure cycle
C) the human resources cycle
D) the production cycle
Answer: B
Objective: Learning Objective 2
Difficulty: Moderate
AACSB: Analytic
5
Copyright © 2015 Pearson Education, Inc.
5) The collection of employee time sheets is part of which transaction cycle?
A) the revenue cycle
B) the production cycle
C) the human resources cycle
D) the expenditure cycle
Answer: C
Objective: Learning Objective 2
Difficulty: Moderate
AACSB: Analytic
6) Common source documents for the revenue cycle include all of the following except
A) sales order.
B) receiving report.
C) delivery ticket.
D) credit memo.
Answer: B
Objective: Learning Objective 2
Difficulty: Moderate
AACSB: Analytic
7) Which of the following documents would be found in the expenditure cycle?
A) delivery ticket
B) time card
C) credit memo
D) purchase order
Answer: D
Objective: Learning Objective 2
Difficulty: Moderate
AACSB: Analytic
8) Documents that are sent to customers or suppliers and then sent back to the company in the
course of a business transaction are known as
A) turnaround documents.
B) source documents.
C) input documents.
D) transaction documents.
Answer: A
Objective: Learning Objective 2
Difficulty: Easy
AACSB: Analytic
6
Copyright © 2015 Pearson Education, Inc.
9) Which of the following is an example of source data automation?
A) a utility bill
B) POS (point-of-sale) scanners in retail stores
C) a bill of lading
D) a subsidiary ledger
Answer: B
Objective: Learning Objective 2
Difficulty: Easy
AACSB: Analytic
10) Pre-numbering of source documents helps to verify that
A) documents have been used in order.
B) company policies were followed.
C) all transactions have been recorded.
D) source data automation was used to capture data.
Answer: C
Objective: Learning Objective 2
Difficulty: Moderate
AACSB: Analytic
11) Source documents generally help to improve accuracy in transaction processing because
A) they specify which information to collect.
B) logically related data can be grouped in the same area of the document.
C) they provide directions and steps for completing the form.
D) All of the above are correct.
Answer: D
Objective: Learning Objective 2
Difficulty: Easy
AACSB: Analytic
12) In transaction processing, generally which activity comes first?
A) recording data in a journal
B) posting items to special journals
C) capturing data on source documents
D) recording data in a general ledger
Answer: C
Objective: Learning Objective 2
Difficulty: Moderate
AACSB: Analytic
7
Copyright © 2015 Pearson Education, Inc.
13) Which of the following statements is true?
A) Batch processing ensures that stored information is always current.
B) Batch input is more accurate than on-line data entry.
C) On-line batch processing is a combination of real-time and batch processing.
D) Batch processing is not frequently used.
Answer: C
Objective: Learning Objective 2
Difficulty: Easy
AACSB: Analytic
14) The data processing method used by FedEx to track packages is an example of
A) real-time processing.
B) batch processing.
C) online batch processing.
D) real-time batch processing.
Answer: A
Objective: Learning Objective 2
Difficulty: Easy
AACSB: Analytic
15) Street Smarts (SS) is a retailer located in Naperville, Illinois. During the peak tourist season,
it has average daily cash and credit card sales in excess of $7,000. What is the best way for SS to
ensure that sales data entry is efficient and accurate?
A) well-designed paper forms
B) source data automation
C) turnaround documents
D) sequentially numbered sales invoices
Answer: B
Objective: Learning Objective 2
Difficulty: Moderate
AACSB: Reflective Thinking
16) In Petaluma, California, electric power is provided to consumers by Pacific Power. Each
month Pacific Power mails bills to 86,000 households and then processes payments as they are
received. What is the best way for this business to ensure that payment data entry is efficient and
accurate?
A) well-designed paper forms
B) source data automation
C) turnaround documents
D) sequentially numbered bills
Answer: C
Objective: Learning Objective 2
Difficulty: Moderate
AACSB: Reflective Thinking
8
Copyright © 2015 Pearson Education, Inc.
17) Data processing includes all of the following except
A) verifying subsidiary ledger balances.
B) changing customer addresses.
C) removing inventory items no longer offered.
D) adding the name of a new vendor.
Answer: A
Objective: Learning Objective 2
Difficulty: Moderate
AACSB: Reflective Thinking
18) The Cape Fear Rocket Club heads out to the dunes of Cape Fear, Oregon every August to
pierce the sky with their fiery projectiles. An enterprising seller of t-shirts has devised a series of
designs that capture the spirit of the event in silk-screened splendor. His employees can be found
on many of the major intersections selling his products out of the backs of pickup trucks. What is
the best way for this business to ensure that sales data entry is efficient and accurate?
A) well-designed paper forms
B) source data automation
C) turnaround documents
D) sequentially numbered forms
Answer: D
Objective: Learning Objective 2
Difficulty: Moderate
AACSB: Reflective Thinking
19) Which of the following statements about data processing methods is true?
A) Online real-time processing does not store data in a temporary file.
B) Batch processing cannot be used to update a master file.
C) Control totals are used to verify accurate processing in both batch and online batch
processing.
D) Online real-time processing is only possible with source data automation.
Answer: A
Objective: Learning Objective 2
Difficulty: Difficult
AACSB: Reflective Thinking
9
Copyright © 2015 Pearson Education, Inc.
20) What is the purpose of source documents? What controls are embedded in source
documents? Give two examples of source documents.
Answer: The primary purpose of source documents is to record data about business activities.
Source documents standardize data collection procedures for an organization and provide better
control and accuracy. Source documents are generally pre-numbered, which helps to verify that
all transactions have been recorded and there is no missing document; if a document is missing,
then which one(s) can be determined. Proper design of source documents ensures which
information to collect, preprints standard information such as addresses, and provides directions
for completing the form. Examples include: invoices, timecards, sales orders, and purchase
orders.
Objective: Learning Objective 2
Difficulty: Easy
AACSB: Reflective Thinking
21) Describe the methods used to collect data about business activities. Describe design and
control considerations for each of the data collection methods.
Answer: Data about business activities can be collected with source documents, either on paper
or electronic, turnaround documents, and source data automation.
Source documents define what data to collect about an activity, group logically related data close
together, provide instructions on how to complete the document, include fields for approvals, and
use preprinted standard data. Paper documents should be sequentially prenumbered to allow
verification that all documents have been recorded. Electronic source documents should also
utilize pull-down menus, drop-down boxes, default values, preformatting, auto sequential
numbering, and prompting for complete data entry.
Turnaround documents often begin as output documents that are then sent to external users for
further completion. Turnaround documents should utilize most of the same design and control
considerations as source documents, but should include data in machine-readable form, such as
bar codes or optical character recognition.
Source data automation utilizes technology to capture data in machine-readable form at the time
and place the business activity occurs. Source data automation technology includes point-of-sale
terminals, bar codes, RFID tags, and electronic data interchange. An especially important control
consideration for source data automation is a way to indicate authorization of the activity.
Objective: Learning Objective 2
Difficulty: Difficult
AACSB: Reflective Thinking
10
Copyright © 2015 Pearson Education, Inc.
22) Source data automation refers to
A) using devices to capture transaction data in machine-readable form at the time the transaction
is initiated.
B) using the internet as the operating platform of an accounting information system.
C) using an accounting information system to electronically bill customers.
D) using an accounting information system to automate a previously manual transaction process.
Answer: A