Agriscience Fundamentals and Applications 6th Edition Burton Test Bank

$40.00

Description

Agriscience Fundamentals and Applications 6th Edition Burton Test Bank

 

UNIT 1—THE SCIENCE OF LIVING THINGS
TRUE/FALSE
1. Agriscience refers to the application of high technology to agriculture.
ANS: T PTS: 1
2. Farming and ranching account for more than half of the jobs in agriculture.
ANS: F PTS: 1
3. Aquaculture means the study of freshwater, such as lakes and ponds.
ANS: F PTS: 1
4. In the United States, the percentage of annual income spent for food has tended to increase.
ANS: F PTS: 1
5. Wildlife, trees, and fish are examples of renewable natural resources.
ANS: T PTS: 1
6. Biology may be defined as the use of cells or components of cells to produce products and processes.
ANS: F PTS: 1
7. During the past 50 years, food production has increased faster than the world’s population.
ANS: T PTS: 1
8. Only people who live in the country are surrounded by the world of agriscience.
ANS: F PTS: 1
9. Entomology is one of the three basic sciences.
ANS: F PTS: 1
10. Production agriculture refers to non-farm and non-ranch jobs.
ANS: F PTS: 1
MULTIPLE CHOICE
1. What percentage of people in the United States are farmers?
a. Nearly 5 c. Slightly more than 10
b. Less than 2 d. Roughly 12
ANS: B PTS: 1
2. Which term refers to the study of the properties and management of soil to grow plants?
a. Crop science c. Agricultural engineering
b. Plant science technology d. Soil science
ANS: D PTS: 1
3. By the year 2025, the world population is projected to be:
a. 8 billion c. 10 billion
b. 9 billion d. 11 billion
ANS: A PTS: 1
4. The acronym USDA stands for the government agency known as:
a. United States Department of Agriculture
b. United States Division of Agriculture
c. Universal Standards of Demarcation in America
d. United States Development of Agriculture
ANS: A PTS: 1
5. What is the meaning of the Greek word bios?
a. life c. environment
b. study d. nature
ANS: A PTS: 1
6. The Greek word logy means to:
a. study c. write
b. work d. speak
ANS: A PTS: 1
7. Organic food is a term used for foods that have been grown:
a. with limited use of chemical pesticides
b. without use of chemical pesticides
c. in freshly turned soil
d. in controlled environments
ANS: B PTS: 1
8. Which terms refers to all the conditions, circumstances, and influences surrounding and affecting an
organism or group of organisms?
a. resources c. agronomy
b. nature d. environment
ANS: D PTS: 1
9. The science involved in the cultivation, propagation, processing, and marketing of items such as
flowers and vegetables is known as:
a. entomology c. horticulture
b. agronomy d. ornamentation
ANS: C PTS: 1
10. On average, each farmer in the United States produces enough food for about how many people?
a. 144 c. 184
b. 167 d. 197
ANS: B PTS: 1
COMPLETION
1. The U.S. Department of Education has used the phrase “agriculture/agribusiness and renewable natural
resources” to refer to the broad range of activities in ____________________.
ANS: agriculture
PTS: 1
2. Biology, chemistry, and ____________________ are the three basic sciences used in agriscience.
ANS: biochemistry
PTS: 1
3. The key to an adequate food supply for the growing human population in the new millennium is
agricultural ______________.
ANS: research
PTS: 1
4. The ________________ River water-control projects have permitted the transformation of the
American Southwest from a desert to irrigated lands.
ANS: Colorado
PTS: 1
5. _________________ pest management refers to combining two or more different control methods to
control insects, diseases, rodents, and other pests.
ANS: Integrated
PTS: 1
MATCHING
Match each of the following definitions with their related terms.
a. science of soil management and crops
b. plant grown for appearance and beauty
c. management of agricultural resources
d. science of fruits, vegetables, and ornamentals
e. sciences of animal growth, care and management
f. growing and managing living things in water
g. application of mechanical and other engineering principles in agriculture
h. grass used for decorative and soil-holding purposes
i. science of insect life
j. commercial firms developed in support of agriculture
1. entomology
2. horticulture
3. agronomy
4. animal sciences
5. agricultural economics
6. agricultural engineering
7. aquaculture
8. agribusiness
9. ornamental
10. turf
1. ANS: I PTS: 1
2. ANS: D PTS: 1
3. ANS: A PTS: 1
4. ANS: E PTS: 1
5. ANS: C PTS: 1
6. ANS: G PTS: 1
7. ANS: F PTS: 1
8. ANS: J PTS: 1
9. ANS: B PTS: 1
10. ANS: H PTS: 1
SHORT ANSWER
1. List five areas of agriscience.
ANS:
Agriscience includes many endeavors. Some of these are aquaculture, agricultural engineering, animal
science technology, crop science, soil science, biotechnology, integrated pest management, organic
foods, water resources, and environment.
PTS: 1
2. Define biotechnology.
ANS:
Biotechnology refers to the management of the genetic characteristics transmitted from one generation
to another and its application to our needs. It may be defined as the use of cells or components of cells
to produce products and processes.
PTS: 1
3. What is meant by an agricultural education?
ANS:
Agricultural education is a unique program available to students. It offers organized instruction,
supervised agricultural experience (SAE), FFA, and extension education activities. Agricultural
communications, journalism, and community development are also components of agricultural
education.
PTS: 1
4. Define the purpose of an applied science, and give some examples.
ANS:
Applied science uses the basic sciences in practical ways. Examples include entomology, agronomy,
horticulture, and the animal sciences.
PTS: 1
5. What are the animal sciences and what is the primary goal of animal scientists?
ANS:
The animal sciences are applied sciences that involve growth, care, and management of domestic
livestock. They include veterinary medicine, animal nutrition, animal reproduction, and animal
production and care. Animal scientists work to discover scientific principles related to animals.
Scientific principles are then applied to animal management plans to improve animal health and
production.
PTS: 1